2010. aug. 8.

A vakáció vége

Közeleg a becsengetés. Van, aki várja van, aki nem. Az 1. osztályosok még nagyon várják. Az idén én is 1-s tanító néni leszek. Én is várom az új aranyos kis gyerekeket. Vajon milyenek lesznek? Megint új ismerőseim lesznek. 25 tőlem jóval fiatalabb szülő. Remélem jól fogunk együttműködni, hiszen a cél közös.
Gondolom már elkezdődött a készülődés a családokban. Fontos, hogy örömmel és megfelelő fontosságú nyomatékkal, együttértésben történjen a családokban.
A múlt héten az egyik Hipermarketben már láttam a tanszerek óriási választékát. Erről fontos üzenetem van.
Nem mindegy, hogy milyen tanszereket veszünk a gyerkeknek, főleg 1. osztályban.
Tudom, hogy sokszor az olcsóság a fontos, főleg, ha több gyerek is van a családban. De " Olcsó húsnak híg a leve." Az olcsó írólapok vékonyak, szürkék, fényesek. Nem csábítanak rajzolásra, az első radírozástól gyűrődnek. Ugyanez a helyzet a füzetekkel is. Márpedi egy elsős mereven, nyomatékosan ír még. Nincs esztétikai élménye egy ilyen füzetlapon.
A vízfestéknél is fontos a minőség. A túl olcsó festékeknek nincs szine. Halvány vizes foltot hagynak csak. A színkeverés lehetetlen velük. Ilyenkor sírnak a gyerekek és mástól kell köcsönkérni a festéket. De ez már nyomot hagy a kis lelkükben.
Ezért kérem a kedves szülőket, most az egyszer ne a pénz és az újrahasznosított anyag legyen az elsődleges szempont, hanem a GYEREK!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Tanító Néni! Nagyon jó ötlet volt ez a blog, fiatal szülőként nekem is sok jó ötletet adott. Gyermeknevelési tanácsokat is szívesen látnék. Üvözlettel: Korbacz Dénes

    VálaszTörlés
  2. És akkor a láthatatlan nyomot hagyó zsírkrétákról, hegyezhetetlen, egyszer használatos ceruzákról még nem is beszéltünk...

    VálaszTörlés

Örömmel fogadom a véleményedet!